Корупція в Офісі президента: суд ухвалив рішення по топ-чиновниці, спійманої на хабарі
Категорія
Україна
Дата публікації

Корупція в Офісі президента: суд ухвалив рішення по топ-чиновниці, спійманої на хабарі

Корупція в Офісі президента: суд ухвалив рішення по топ-чиновниці, спійманої на хабарі
Джерело:  online.ua

Главу одного з головних департаментів Офісу президента Світлану Кондзелю, яку затримали при отриманні хабара, Вищий антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу САП.

Відомо, що топ-чиновницю Офісу президента зобов'язали носити електронний браслет. Повідомляється, що прокуратура наполягала на утриманні Кондзелі під вартою з правом застави в розмірі 7,684 млн грн. Сама Кондзеля не визнає своєї провини в суді.

Нагадаємо, про затримання Кондзелі стало відомо 12 листопада. Тоді САП повідомила про успішну операцію з викриття учасників злочинної групи, в числі яких представниця Офісу президента. Тоді повідомлялося, що чиновницю затримали в момент отримання хабара в розмірі 150 тисяч доларів. За даними слідства, це був перший транш неправомірної вигоди за сприяння в призначенні на вищу посаду в керівництві НАК Нафтогаз України, за що Кондзеля хотіла отримати 300 тисяч доларів.

Відомо, що на керівній посаді в Офісі президента Світлана Кондзеля з квітня 2015 року, а в різних відділах Адміністрації президента вона працювала з 2005 року.

Офіс президента Володимира Зеленського відреагував на затримання Світлани Кондзелі спеціальним повідомленням на своїх сторінках в соціальних мережах.

"Для глави держави немає "своїх" і "чужих". Корупція повинна бути викорінена: чим вища посада корупціонера, тим небезпечні для держави зловживання з його боку", - тоді підкреслювалося в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український лідер Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців з проханням звертатися в НАБУ, якщо вимагають хабар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?