З Донбасу знову прийшли тривожні новини: що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

З Донбасу знову прийшли тривожні новини: що сталося

З Донбасу знову прийшли тривожні новини: що сталося
Джерело:  online.ua

Другий день поспіль бойовики відкривають вогонь по позиціях українських військових в районі Петровського і Богданівки, провокуючи бійців ЗСУ на відповідь. Небезпечні провокації противник влаштовує, щоб зірвати розведення сил, а потім звинуватити Україну в порушенні мирного процесу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу штабу ООС.

Повідомляється, що напередодні, 15 листопада, бойовики з великокаліберного кулемета били з напряму Вікторівка по позиціях ООС в районі Новогнатівки. Вранці 16 листопада вони продовжили провокаційні обстріли. Російські окупанти відкрили вогонь з 82-мм мінометів і великокаліберних кулеметів по укріпленнях українських військових поблизу Старогнатівці. Ворожий вогонь, за даними ООС, вівся з напрямку Петровського.

"Ворог, ведучи вогонь з правого і лівого флангу за межами дільниці розведення, провокує нас на вогонь і розраховує зафіксувати обстріли в межах ділянки №3. Надалі російська сторона планує використовувати ці матеріали для звинувачень України на світовій арені в порушенні мирного процесу", - йдеться в повідомленні ООС.

Нагадаємо, розведення сил в районі Петровського почалося 9 листопада і завершилося 11 числа. Там вже почалися роботи з розмінування. Слід зазначити, що відведення військ з лінії розмежування на цій ділянці вимагала Москва для проведення нормандського саміту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики на Донбасі активно зміцнюють свої передові позиції боєприпасами для стрілецької зброї, артилерійських систем і мінометів. Про це повідомив представник Мінборони Максим Праута з посиланням на дані Головного управління розвідки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?