Путін хоче віддати Донбас, але на своїх умовах: Сенцов розкрив підступний план Кремля по Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін хоче віддати Донбас, але на своїх умовах: Сенцов розкрив підступний план Кремля по Україні

Путін хоче віддати Донбас, але на своїх умовах: Сенцов розкрив підступний план Кремля по Україні
Джерело:  BBC

Російський президент Володимир Путін за допомогою Донбасу вирішив зробити з України "підневільну собаку". Глава Кремль хоче, щоб цей регіон став "нашийником", за який він зможе смикати, щоб керувати українською владою. З такою заявою виступив звільнений з російського полону український режисер Олег Сенцов в інтерв'ю ВВС, передає ONLINE.UA.

"Він хоче накинути його на Україну як нашийник. І смикати за нього, щоб зробити з України якусь домашню, слухняну собаку. Але так не вийде. Наша країна - не собака. Ми слухатися нікого не будемо, а таку людину і поготів. Ми - вільний народ і самі вирішуємо свою долю", - упевнений Сенцов.

Режисер вважає, що після повернення Донбасу на умовах Путіна фактично не зміниться нічого. Він переконаний, що в східному регіоні залишаться російські війська і контроль території повернуть Україні, але без контролю над кордоном.

"Де-юре це вже буде нібито Україна. Піднімуть українські прапори, вважатимуть, що це частина України, яку вона не контролюватиме. Відповідно, можна знімати санкції з Росії, говорити, що Росія все виконала, все добре", - заявив Сенцов , висловивши надію, що Україна на це не піде.

Сенцов вважає, що переговори по Донбасу - це добре, а припинення вогню - це дуже добре. Але він закликає владу зробити все для того, щоб вся територія країни не перетворилась в так звану "ДНР", так як це головна мета Путіна.

"Переговори - це добре, припинення вогню - це дуже добре. Здавати інтереси України - це погано. Віддати всю нашу незалежність заради того, щоб повернути Донбас і щоб в "ДНР" перетворилася вся Україна - це погано, цього робити не можна. Я сподіваюся, наше керівництво цього не зробить, а народ йому не дасть", - заявив Сенцов.

При цьому він вітає переговори Києва з Кремлем, спрямовані на мирне врегулювання конфлікту на Донбасі. Правда, Сенцов вважає, що при Путіна домогтися миру на Донбасі і повернення Криму неможливо, так як президент РФ скоріше віддасть Кремль, ніж український півострів.

"Це краще, ніж війна. Але успіх інтеграції Донбасу при владі Путіна - ну, це неможливо. Так не буде. При владі Путіна це неможливо, тому що він краще віддасть Кремль, ніж віддасть Крим. Він тримається обома руками, це для нього важливо, наріжне питання всієї його сучасної політики. Але він не вічний. Він може колись піти у відставку. У цей я, звичайно, не вірю, але його можуть змістити наступники. Його може знести російська революція, якщо вона, дай Бог, станеться. Він може просто фізично померти, і буде зміна влади, і в Росії відбудуться зміни. Тому що не працює жодна організація: ні парламент, ні суди, ні поліція", - підсумував Сенцов.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олег С енцов порадив російським опозиціонерам активно протидіяти режиму Путіна. Він вважає, що росіянам, які вважають Крим частиною України, а Путіна ворогом всіх вільних людей, потрібно нести покришки і підпалювати їх, натякаючи на події українського Майдану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?