Не викрадення, а затримання: історія з главою Укрексімбанку отримала несподіваний поворот
Категорія
Україна
Дата публікації

Не викрадення, а затримання: історія з главою Укрексімбанку отримала несподіваний поворот

Не викрадення, а затримання: історія з главою Укрексімбанку отримала несподіваний поворот
Джерело:  online.ua

Глава Укрексімбанку Олександр Гриценко затриманий СБУ за дорученням ГПУ в рамках розслідування кримінальної справи. Його ніхто не викрадав, як раніше повідомив в ЗМІ. Про затримання Гриценка повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська, передає ONLINE.UA.

"Ніякого викрадення одного з членів правління АТ "Укрексімбанк" не було ... Затримання відбувалося виключно в рамках чинного законодавства", - повідомила Гітлянська.

Вона уточнила, що мова йде про розслідування скоєння злочинів, передбачених ч.1 ст. 255, ч.5 ст. 191, ч.3 ст. 209 КК - створення злочинної організації, привласнення коштів і легалізація злочинним шляхом. На даний момент затриманий поміщений в ізолятор тимчасового утримання.

Раніше ЗМІ повідомили, що Гриценко викрали в центрі Києва під час його прогулянки з донькою. Сім'я глави Укрексімбанку підтвердила викрадення, зазначивши, що вже звернулася в правоохоронні органи.

Нагадаємо, Олександр Гриценко був призначений на посаду голови правління Укрексімбанку наглядовою радою фінустанови 1 серпня 2014 року. Колективу банку його представила особисто тодішня глава НБУ Валерія Гонтарєва. Повноваження глави банку Гриценко отримав 15 серпня 2014 року на безстроковій основі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що силовики СБУ затримали колишнього заступника міністра економіки в аеропорту "Бориспіль". За офіційними даними, особа - підозрюваний в пошкодженні обороноздатності держави. Він разом з держпідприємством "Український центр "Безпека" і акціонерною холдинговою компанією "Артем" уклали завідомо збитковий договір. Відомо, що затриманим виявився Юрій Бровченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?