Назван несподіваний спосіб захисту від грипу
Категорія
Технології
Дата публікації

Назван несподіваний спосіб захисту від грипу

Назван несподіваний спосіб захисту від грипу
Джерело:  online.ua

Кетогенна дієта, яка відрізняється високим вмістом жирів і низьким споживанням вуглеводів, сприяє захисту організму людини від вірусу грипу А. До такого висновку прийшли американські вчені з Єльської школи медицини, передає ONLINE.UA з посиланням на Science Immunology.

На доказ своєї теорії медики провели дослідження на гризунах. Їх розділили на дві групи, одну з яких посадили на кетогенну дієту, а в другій не змінювали раціон харчування. Через тиждень їх інфікували вірусом грипу А. Результати експерименту здивували результатами. Як виявилося, всі гризуни з другої групи зі звичайним меню харчування з високим вмістом вуглеводів захворіли на грип, а з другої групи піддалися інфікуванню тільки половина мишей. Причому вони набагато легше перенесли захворювання.

Причину ефективності кетогенної дієти в захисті від грипу вчені вбачають у тому, що подібний режим харчування активує клітини імунної системи, які сприяють виробленню слизу, що затримує віруси і перешкоджає поширенню патогена. Тому в зимовий період, коли весь світ атакують епідемії грипу, експерти рекомендують включати в меню більше жирних продуктів і знижувати вживання вуглеводів, які у великій кількості містяться в солодощах і випічці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені попередили про нову смертоносну епідемію. Вони винайшли бактерію Clostridium difficile, яка колосальними темпами еволюціонує, стаючи нечутливою до дезінфікуючих засобів. Відомо, що бактерія викликає інфекційні захворювання кишечника, в тому числі сепсис.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?