Коли приймуть новий закон про особливий статус Донбасу: Разумков назвав терміни
Категорія
Політика
Дата публікації

Коли приймуть новий закон про особливий статус Донбасу: Разумков назвав терміни

Коли приймуть новий закон про особливий статус Донбасу: Разумков назвав терміни
Джерело:  Фокус

Новий закон про особливий статус Донбасу потрібно прийняти до кінця 2019 року, так як з 1 січня 2020 року спливає дія попереднього. Але до його розробки приступлять лише за підсумками нормандського саміту, який заплановано на 9 грудня. Про це заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков в інтерв'ю виданню Фокус, передає ONLINE.UA.

"Щоб сказати, що доведеться міняти в існуючому законі, потрібно розуміти, який результат ми отримаємо від майбутньої зустрічі глав держав в нормандському форматі. Коли вона відбудеться, ВР почне готувати законопроєкт. І це точно не буде відбуватися за зачиненими дверима. Поки ж міркування про те, яким буде новий документ, - це гадання на кавовій гущі", - заявив Разумков.

Він запевнив, що в новому законі будуть передбачені всі червоні лінії, про які раніше говорив президент Володимир Зеленський. Також Разумков прокоментував протести через формулу Штайнмайєра, яка, зокрема, передбачає надання Донбасу особливого статусу після проведення там місцевих виборів. Він назвав ці протести "проблемами комунікації з суспільством".

Нагадаємо, формула Штайнамайєра була узгоджена 1 жовтня. Вона передбачає розведення сил і засобів на Донбасі, а також регулює вступ в силу закону про особливий статус Донбасу. Цей закон повинен бути введений на тимчасових умовах з моменту проведення виборів, а остаточно він вступить в силу після рішення Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ про визнання результатів виборів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Кремля Володимир Путін заявив, що не може бути іншого закону про особливий статус Донбасу. Президент РФ вимагає, щоб новий закон узгодили з "ЛНР" і "ДНР", інакше все знову зайде в глухий кут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?