Це було важелем тиску на Путіна: розкритий важливий нюанс в поверненні захоплених кораблів Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Це було важелем тиску на Путіна: розкритий важливий нюанс в поверненні захоплених кораблів Україні

Це було важелем тиску на Путіна: розкритий важливий нюанс в поверненні захоплених кораблів Україні
Джерело:  online.ua

Поки Україна відмовлялася забирати незаконно захоплені в Керченській протоці кораблі, Росія залишалася в складному становищі. Але президент України Володимир Зеленський вирішив піти на поступки Путіну і не продовжувати юридичну війну, щоб домогтися успіху на нормандському саміті. Таку думку висловив український журналіст Юрій Бутусов в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Бутусов вважає, що повернення захоплених катерів і готовність прийняти їх українською стороною можна розглядати як крок назустріч України по відношенню до РФ. Для Путіна їх повернення - вимушений крок, так як після перемоги України в Морському суді в справі по захопленню катерів, і після продовження юридичної роботи, Росію чекали нові програні суди, великі санкції і штрафи, ймовірні арешти російських судів по всьому світу для забезпечення українського позову.

"Повернення захоплених катерів - можна розглядати як крок назустріч України по відношенню до РФ. Президент Володимир Зеленський розраховує на зустрічні поступки РФ під час зустрічі в нормандському форматі. Перш за все Зеленський очікує, що Путін нарешті припинить знущатися над сотнями українських заручників і полонених, і погодиться на обмін", - переконаний журналіст.

Він підкреслив, що Україна дуже багато зробила, щоб повернути українських громадян з полону і ставки на сьогоднішній день дуже високі. Тому Бутусов висловив надію, що Путін оцінить ініціативу Зеленського в вирішенні ситуації з захопленням катерів, і піде на відповідні поступки на нормандському саміті.

Нагадаємо, українські буксири "Титан", "Гайдамака" і пошуково-рятувальне судно "Сапфір" вже вийшли на зустріч за катерами, захопленими Росією в Керченській протоці. Вони вже пройшли мис Тарханкут, і продовжують рух в бік Керчі. Передача українських кораблів відбудеться в найближчі дні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії раптово передумали повертати незаконно захоплені в Керченській протоці українські кораблі. Точніше, у Путіна згадали про умови, на яких готові передати Києву броньовані катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?