Об'єднання Білорусі з Росією: Лукашенко зробив несподівану заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Об'єднання Білорусі з Росією: Лукашенко зробив несподівану заяву

Об'єднання Білорусі з Росією: Лукашенко зробив несподівану заяву
Джерело:  online.ua

Поки Москва не піде на поступки в принципово важливих питаннях для Мінська, Олександр Лукашенко не підпише жоден документ, спрямований на об'єднання Білорусі з Росією. Білоруський лідер запевнив, що вже вироблена офіційна позиція з цього питання, так як на даний момент Москва вибудовує бар'єри для Мінська, навіть в торгівлі. З такою заявою Лукашенко виступив після того, як проголосував на дострокових парламентських виборах, які проходять в Білорусі сьогодні, 17 листопада, передає ONLINE.UA з посиланням на Белта.

"Жоден документ мною не буде затверджений і підписаний, якщо він буде суперечити Конституції і фундаментальним принципам життя нашого суспільства. А найголовніші принципи - це суверенітет, незалежність нашої держави. Тому не треба ніякої конспірології, тут ведеться все відкрито. Прем'єр-міністр вже сказав, це вироблена позиція: якщо не будуть вирішені наші принципові питання (щодо поставок вуглеводнів, відкриття як слід ринків для наших товарів, зняття бар'єрів та інше), ніякі дорожні карти не можуть бути підписані", - вірив Лукашенко.

Він вважає, що Росія веде з Білоруссю торгову війну, як США з Китаєм. За словами Лукашенка, у Білорусі є величезний дефіцит в торгівлі з РФ - під дев'ять мільярдів доларів щорічно.

"Як я можу отримати ці дев'ять мільярдів, щоб заплатити Росії за ті товари, які ми купуємо? Ці гроші треба заробити на російському ринку. А нам збудували бар'єри і не пускають туди за окремими видами товарів. Це правильно? Ні. Звичайно, ми з Росією воювати не будемо, як Америка з Китаєм. Але це неправильно", - підкреслив білоруський лідер.

Тому Лукашенко вважає, що ні про яке об'єднання Білорусі і Росії не може бути й мови, поки Москва буде підсовувати нові умови Мінську, через які білоруська економіка буде тільки нести втрати.

"Що це за союз, якщо ми щороку втрачаємо і умови погіршуються. Це ненормально. Тому, якщо говорити про економіку, ми ні на що не претендуємо і нічого не просимо. Ми вимагаємо, як колись ми домовлялися, рівних умов для суб'єктів господарювання, просто людей. Ось це буде союз. і тоді ви ніколи камінь не кинете в сторону Росії, та й ми завжди будемо вітати такий союз. Тому не партеся: я не менший патріот, ніж ви", - резюмував Олександр Лукашенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко висунув жорсткі звинувачення Росії. Він назвав абсурдом наявність російських прикордонників на адміністративному кордоні Білорусі з РФ, що не передбачає договір про взаємні зусилля в охороні кордону, і тим, що російська сторона масово не пропускає в країну іноземців, які в'їхали через білоруський кордон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?