Готові на компроміс: Пристайко виступив з важливою заявою по Північному потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Готові на компроміс: Пристайко виступив з важливою заявою по Північному потоку-2

Готові на компроміс: Пристайко виступив з важливою заявою по Північному потоку-2
Джерело:  rbc.ua

Німеччина готова піти на компроміс по російському газопроводу "Північний потік-2", який дозволить позставлять газ в Європу в обхід України. Київ домагається гарантій, що певний обсяг прокачування російського газу буде проходити через українські трубопроводи. Про це повідомив глава МЗС України Вадим Пристайко в інтерв'ю РБК-Україна, передає ONLINE.UA.

Пристайко підкреслив, що Німеччина не збирається відмовлятися від Північного потоку-2, незважаючи на масову критику з боку багатьох країн Європи. У Берліні називають цей газопровід - економічним проектом, який дозволить Німеччині диверсифікувати джерела енергії.

"Наша позиція діаметрально протилежна, і ми говоримо нашим німецьким колегам, що це той випадок, коли ми з ними не погоджуємося", - зазначив Пристайко.

При цьому він нагадав, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель неодноразово наголошувала, що перед РФ стоять чіткі умови, без виконання яких неможливо завершення будівництва газопроводу. Вони полягають в гарантуванні певного обсягу прокачування російського газу через українські трубопроводи.

"Це компроміс, навколо якого ми зараз працюємо. У Німеччині готові на нього", - підкреслив Пристайко.

Нагадаємо, Бундестаг кілька днів тому прийняв важливий законопроект про імплементацію оновленої газової директиви ЄС - в німецькому уряді запевняють, що ніяких відхилень від європейських правил, які дозволять російському "Північному потоку-2" обійти європейське законодавство, в новому законі немає. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук висловив надію, що незалежний енергетичний регулятор Німеччини буде діяти в суворій відповідності з буквою і духом газової директиви ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російський "Газпром" можуть змусити продати частину трубопроводу "Північний потік-2". Такий варіант можливий у зв'язку з імплементацією нового галузевого законодавства Євросоюзу. Йдеться про продаж 12 кілометрів газопроводу, які розташовані в водах ФРН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?