Українців хочуть звільнити від податків з депозитів - перші подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українців хочуть звільнити від податків з депозитів - перші подробиці

Українців хочуть звільнити від податків з депозитів - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Народний обранець від партії "Слуга народу" виступив з пропозицією звільнити від оподаткування податком на доходи фізичних осіб депозитні вклади населення. Відповідний законопроект № 2422 зареєстровано у Верховній Раді 12 листопада, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що наразі основна ставка податку на доходи від депозиту встановлюється на рівні 18%+1,5% військового збору.

З метою "зняття податкового тягаря" з фізичних осіб - вкладників банків та створення додаткових умов для залучення коштів у банківську систему депутат пропонує встановити нульову ПДФО для процентів на поточний або депозитний банківський рахунок; на вклад у кредитних спілках; на процентний або дисконтний дохід за іменним ощадним (депозитним) сертифікатом.

Як відомо, нещодавно в НБУ заявили, що оподаткування процентних доходів за депозитами припадає переважно на заможніші верстви населення і є не найважливішим фактором, що впливає на притік коштів фізичних осіб до банків. За словами представників Нацбанку, надходження від податку з процентних доходів та військового збору - вагоме джерело наповнення державного бюджету.

Нагадаємо, що аналітики міжнародної рейтингової агенції Fitch  спрогнозували курс гривні  до 2023 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?