В МЗС потішили гарними новинами про захоплені РФ українські кораблі
Категорія
Україна
Дата публікації

В МЗС потішили гарними новинами про захоплені РФ українські кораблі

В МЗС потішили гарними новинами про захоплені РФ українські кораблі
Джерело:  online.ua

Корабельна група ВМС України, яка зазнала нападу РФ у листопаді 2018 року, повертається на батьківщину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку заступницю міністра закордонних справ Олену Зеркаль.

За її словами, військові катери "Бердянськ", "Нікополь" разом із буксиром "Яни Капу" прямують наразі до Одеси.

"Поки "Нікополь", "Бердянськ" і "Яни Капу" прямують додому в Одесу, команда Міністерства закордонних справ прямує в Гаагу, де вже в четвер відбудуться перші слухання арбітражного трибуналу у справі щодо порушення імунітету трьох українських військово-морських суден та 24 членів їхніх екіпажів (Україна проти Російської Федерації) за Конвенцією ООН з морського права", - заявила Зеркаль.

У російському МЗС також стверджують, що передали Києву три військові кораблі. Кремлівська влада заявила про завершення усіх "слідчих дій" з нібито "доказами" провокації українського уряду. Після цього й стала можливою передача.

Нагадаємо, російські силовики захопили у полон три кораблі біля Керченської протоки. Група з 24 моряками на бортах перебувала у нейтральних водах. Міжнародна спільнота протягом місяців вимагала від РФ звільнити українців. Вони повернулися на батьківщину лише у вересні.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно в українському командуванні зробили заяву про хід повернення кораблів. Стверджувалося, що процес тривав згідно з планом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?