Біологи навчилися точніше порівнювати вік людини з віком собак
Категорія
Технології
Дата публікації

Біологи навчилися точніше порівнювати вік людини з віком собак

Біологи навчилися точніше порівнювати вік людини з віком собак
Джерело:  online.ua

Наукова команда з Каліфорнійського університету у Сан-Дієго вигадали нову систему для порівняння людського віку з віком собак. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на онлайн-бібліотеку передвидання bioRxiv.

У масовій культурі існує упередження - варто помножити вік собаки на 7 та отримати його "людський" вік. Коріння його у середній тривалості життя людини та собаки - 70 та 10 років відповідно.

Колектив під керівництвом професора Трея Айдекера знайшов більш вірогідний шлях порівняння. Основою дослідження стали епігенетичні процеси, які відбуваються в організмі з віком. ДНК накопичує хімічні модифікації та за їхньою кількість можна вирахувати вік.

Вчені урахували різноманіття порід собак, які відрізняються за розмірами та тривалістю життя. Вони вирішили використати лише одну породу - лабрадорів. Учасниками експерименту стали 104 тварини віком від 4 тижнів до 16 років. У них було виявлено накопичення метильних угрупувань, яке дозволило здійснити порівняння.

Кінцева формула має наступний вигляд людський вік = 16 * In (вік собаки) + 31. На її основі вчені стверджують, що однорічний лабрадор співвідноситься з 31-річною людиною, 5-річний з 57-річною, 8-річний з 64-річною.

Як повідомляв ONLINE.UA, у мережі набули популярності світлини з "цуценям-єдинорогом". У маленького собаки з американського штату Міссурі на морді - поміж очей - росте невеличкий відросток, схожий на хвіст.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?