У Раді відповіли, як голосоватимуть за зняття недоторканості з Порошенка
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді відповіли, як голосоватимуть за зняття недоторканості з Порошенка

У Раді відповіли, як голосоватимуть за зняття недоторканості з Порошенка
Джерело:  NV

Фракція "Слуга народу" може підтримати зняття недоторканості з нардепа Петра Порошенка, якщо ініціативу зареєструють у Верховній Раді. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Новое время".

За словами заступника очільника фракції Олександра Корнієнка, кожен депутат визначатиметься самостійно.

"Ми відмовилися від недоторканності. По суті, це технічне голосування, коли просять зняти недоторканність для вчинення процесуальних дій. З 1 січня 2020 року, коли вступлять в силу зміни до Конституції, такі голосування будуть не потрібні", - пояснив політик.

Щодо згоди на притягнення Порошенка до кримінальної відповідальності, фракція потрібна обговорити окреме рішення.

"Ми бачили голосування по Ярославу Дубневичу, коли група наших депутатів з якихось причин не підтримувала друге і третє голосування. Було багато нарікань на якість подання з боку Генпрокуратури", - нагадав Корнієнко.

Як повідомляв ONLINE.UA, генпрокурор Руслан Рябошапка підтвердив факт наявності відповідних матеріалів у ГПУ. За його словами, у наступні тижні вони будуть опрацьовані та сформульовані у документи, які спрямують до Ради. Наразі посадовець не готовий коментувати зміст проєкта підозри.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?