Російський опозиціонер виграв позов у ЄСПЛ проти України - подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Російський опозиціонер виграв позов у ЄСПЛ проти України - подробиці

Російський опозиціонер виграв позов у ЄСПЛ проти України - подробиці

ЄСПЛ підтримав позов російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва проти України на 4 тисячі євро. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Активіст був фігурантом так званої "Болотної справи" 2012 року. Після масових заворушень у Москві він прибув до України, де намагався отримати притулок.

За словами опозиціонера, його викрали російські спецслужби в Україні та привезли на батьківщину. За цим послідували арешт та суд. Вийшов на волю він у 2017 році, витративши на колонію 4,5 роки свого життя.

Развозжаєв звернувся з позовом проти Києва до Європейського суду з прав людини. Він вважає, що українська влада не розслідувала його викрадення.

Окрім того, російський уряд зобов'язали сплатити опозиціонеру 11 тисяч євро. Суд визнав, що Москва порушила права "в'язня Болотної".

Як повідомляв ONLINE.UA, група громадян Грузії нещодавно звернулася до Європейського суду з прав людини. Вони звинуватили російську владу у безпідставній та незаконній депортації. Вона відбулася у 2006 році. ЄСПЛ виніс вирок, за яким грузини повинні отримати від РФ компенсації від 2 до 15 тисяч євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?