Чіткий сигнал: у НАТО відреагували на повернення українських кораблів
Категорія
Світ
Дата публікації

Чіткий сигнал: у НАТО відреагували на повернення українських кораблів

Чіткий сигнал: у НАТО відреагували на повернення українських кораблів

Керівництво НАТО привітало повернення українських кораблів, захоплених біля узбережжя Криму силами РФ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами генерального секретаря Єнса Столтенберга, російський уряд не мав жодного права атакувати та утримувати військові катери та буксир.

"Я вітаю повернення захоплених кораблів Україні. Росії треба було давно це зробити. Вона не має права захоплювати судна. Це відповідає міжнародним зобов'язанням РФ. Я думаю, що це хороший чинник, і сподіваюся, що він буде сприяти прогресу в реалізації Мінських угод і допоможе зусиллям в "нормандському форматі" для пошуку стійкого політичного вирішення кризи в Україні", - заявив він.

Генсек стверджує, що союзники хочуть донести до Кремля чіткий сигнал. Він стосується свободи судноплавства в акваторії Азовського моря та Керченській протоці.

Нагадаємо, російські сили у листопаді 2018 року атакували корабельну групу ВМС України. На 3 кораблях 24 військовослужбовці намагалися пройти до Маріуполя, але потрапили у полон.

Як повідомляв ONLINE.UA, у понеділок, 18 листопада, РФ офіційно повернули два військові катери та буксир Україні. Втім, офіційний Київ має намір добитися покарання для російської влади через безпідставний напад на кораблі у нейтральних водах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?