Астрономи знайшли нові підтвердження існування води на далекому супутнику
Категорія
Технології
Дата публікації

Астрономи знайшли нові підтвердження існування води на далекому супутнику

Астрономи знайшли нові підтвердження існування води на далекому супутнику
Джерело:  online.ua

Космічні дослідники NASA стверджують, що знайшли сліди водяної пара на поверхні Європи, що на орбіті Юпітера. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Nuture Astronomy.

Команда вчених з Центра космічних польотів імені Годдарда проаналізувала дані з супутників. Вони додали до них інформацію 17 спостерігань гавайської Обсерваторії Кека.

За підсумками дослідження, в атмосфері Європи дійсно є вода. Можливо, її викидає з-під крижаної поверхні у якості гарячих потоків пара. Такі парові викиди відбуваються на дещо нижчих рівнях, ніж раніше вважалося.

У майбутньому астрономи хочуть підтвердити результати завдяки місії NASA Europa Clipper. Апарат запустять у космос 2023 року. Він матиме камери, спектрометри, радари для дослідження товщини крижаного шару Європи. Загалом планується 45 прольотів повз супутника.

Нагадаємо, Юпітер має 4 великі сателіти - Європу, Іо, Калісто, Ганімеда. Перший є найцікавішим для вчених. Це пов'язане з потенціальним океаном рідкої води під його крижаною поверхнею.

Розігрівати лід може ядро Європи завдяки гравітаційному впливу газового гіганта.

Як повідомляв ONLINE.UA, астрономи американського космічного агентства NASA припускають, що глибина океану на супутнику Юпітера може сягати 170 кілометрів. Саме  це й дослідить апарат  Europa Clipper.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?