Зеленський підписав законопроєкт, що стосується усіх українців - деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський підписав законопроєкт, що стосується усіх українців - деталі

Зеленський підписав законопроєкт, що стосується усіх українців - деталі
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський поставив підпис на законопроєкті, який надає вільний доступ громадянам до узбережжя водойм. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на президентську пресслужбу.

За офіційними даними, йдеться про доступ до морів, заток, лиманів, островів у внутрішніх водах морів та пляжних зонах, річок та інших водойм.

"Закон забороняє обмеження права загального водокористування; забезпечує безперешкодний і безоплатний доступ до узбережжя річок, водойм та островів для загального водокористування і посилює відповідальність за будь-яке обмеження такого доступу", - інформує ОПУ.

У разі порушення вільного доступу відповідальна особа ризикує отримати штраф у 200-400 неоподатковуваних мінімумів доходів. Відповідальні посадовці отримають санкції від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів.

Уточнюється, що підписаний законопроєкт стає чинним з наступного дня після оприлюднення. Він вводиться у дію через три місяці після цієї дати.

Як повідомляв ONLINE.UA, у команді президента Володимира Зеленського проінформували, що новий законопроєкт щодо відкриття ринку землі отримає виправлення. Зокрема, у документі пропишуть заборону на продаж землі громадянам РФ та відповідним компаніям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?