Відомі хакери вкрали дані офшорного банку: що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Відомі хакери вкрали дані офшорного банку: що відомо

Відомі хакери вкрали дані офшорного банку: що відомо
Джерело:  online.ua

Банк-офшор Cayman National Bank, який розташований на острові Мен, заявив про виток даних. Про це повідомляє видання "Медуза".

За інформацією установи, причиною інциденту стала хакерська атака. Зловмисники викрали масив інформації, який можна порівняти з "панамським архівом".

Зокрема, біли викрадені дані 3800 компаній, фондів, фізичних осіб. Йдеться про клієнтів з Кіпру, Великої Британії та Британських Віргінських островів.

Про злом стало відомо уперше 17 листопада з повідомлень сайту Motherboard. Хакер Фінеас Фішер узяв відповідальність щодо злочину на себе. За його словами, атака - політично мотивована. Він закликав "колег" приєднатися до "боротьби з нерівністю та капіталізмом".

Певні відомості пов'язують Фінеаса Фішера з угрупуванням Anonymous. Раніше хакер стверджував про власну відповідальність за злом Gamma Group (британсько-німецький виробник систем відеоспостереження), Hacking Team (італійський розробник софту для зломів на замовлення спецслужб).

Окрім того, Фішер заявив про злом комп'ютерів правлячої партії Туреччини під час спроби військового захоплення влади 2016 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, у липні хакерське угрупування зломало систему ФСБ РФ. Зловмисники зуміли отримати масив даних обсягом близько 7,5 терабайта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?