Вжаримо-вжаримо: МЗС України жорстко пригрозило Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Вжаримо-вжаримо: МЗС України жорстко пригрозило Росії

Вжаримо-вжаримо: МЗС України жорстко пригрозило Росії
Джерело:  YouTube

Заступниця глави МЗС Олена Зеркаль пообіцяла, що Україна домагатиметься стягнення компенсацій з Росії у випадку, якщо Міжнародний суд ООН винесе рішення про програш РФ у справі України проти Росії, яка стосується Криму і Донбасу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

На думку Зеркель, рішення по суті у справі може бути відоме приблизно у 2022 році.

"Звичайно, що ми не знаємо, де буде Росія у 2022 році, а де будемо ми, і що буде у світі. Але після того ми можемо, але, думаю, що і маємо, поставити питання щодо компенсації після цього рішення за збитки у зв’язку з фінансуванням Росією тероризму на території України", - сказала вона.

За словами дипломатки, питання компенсацій ставиться після того, як встановлюються факти і визнаються дії порушення.

"Я більш ніж впевнена, що всі факти, які ми вкладали у меморандумі щодо расової дискримінації в Криму, також знайдуть своє підтвердження і будуть прийняті судом як порушення", - сказала вона.

На запитання, чи "вжарить" Україна Росію на гроші після рішення суду, Зеркаль відповіла, що все ж таки вона дипломатка, аби висловлюватись такими фразами, але після цього додала, що "вжарити треба".

"Вжаримо-вжаримо! Якщо дозволять, то вжаримо! І я була б дуже задоволена, якби мені дозволили вжарити!", - сказала вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, у понеділок, 18 листопада, РФ  офіційно повернули два військові катери та буксир  Україні. Втім, офіційний Київ має намір добитися покарання для російської влади через безпідставний напад на кораблі у нейтральних водах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?