Це неприйнятно: Путін жорстко звернувся до України
Категорія
Світ
Дата публікації

Це неприйнятно: Путін жорстко звернувся до України

Це неприйнятно: Путін жорстко звернувся до України
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Президент РФ Володимир Путін жорстко відреагував на висловлену можливість перегляду мінських домовленостей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За його словами, представники української влади регулярно роблять відповідні заяви. Він вважає такий підхід "неприйнятним".

"І ще: ухвалений ВР, парламентом країни закон про особливий статус Донбасу має бути замінено якимось іншим, на що президент Зеленський сказав, що, напевно, це можна зробити, але не знає яким", - стверджує Путін.

Російський президент назвав подібні твердження незрозумілими для нього.

Закон про особливий статус ОРДЛО втрачає чинність 1 січня 2020 року. Верховна Рада станом на 20 листопада ще не пролонгувала документ та не розглянула новий варіант ініціативи.

Нагадаємо, нещодавно російська сторона все ж дала остаточну згоду на зустріч лідерів країн "нормандського формату". Вона відбудеться 9 грудня у Парижі.

Як повідомляв ONLINE.UA, кремлівський уряд наразі готується до саміту "нормандської четвірки". Ще не вирішено остаточно, який статус він матиме - зобов'язувальний чи декларувальний. Представник Путіна припустив, що буде узгоджено спільний текст.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?