Це найбільша катастрофа: Путін виступив з резонансною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Це найбільша катастрофа: Путін виступив з резонансною заявою

Це найбільша катастрофа: Путін виступив з резонансною заявою
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін запевняє, що розпад СРСР пов'язаний з ростом націоналізму в Прибалтиці, а його головною причиною стала неефективна економічна політика, передає ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Це (причини розпаду СРСР, - ред.) має відношення до зростання націоналізму в країнах Прибалтики, в основі лежить, звичайно, дуже неефективна економічна політика Радянського Союзу, яка привела до фактично колапсу в соціальній сфері і мала пролонговані наслідки у сфері політичній", - каже Путін.

 Він також прокоментував ефективні перетворення і згадав КНР, де, за його словами, вийшло добре "використовувати можливості центрального адміністрування та розвитку ринкової економіки". На думку Путіна, в СРСР нічого подібного зроблено не було. В підсумку, це позначилося і на політичній сфері.

"Результати розпаду виявилися набагато гіршими від того, про що люди думали і про що вони могли підозрювати навіть у своїх найгірших снах", - додав очільник Кремля.

Варто також зазначити, що в ході послання Федеральним зборам Путін охарактеризував розпад СРСР як "найбільшу геополітичну катастрофу" минулого століття. За його словами, десятки мільйонів співвітчизників опинилися за межами країни, що для російського народу стало "справжньою драмою".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Путін жорстко відреагував  на висловлену можливість перегляду мінських домовленостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?