Розворот у бік Росії: Зеленський нарешті відреагував на ідею Коломойського
Категорія
Україна
Дата публікації

Розворот у бік Росії: Зеленський нарешті відреагував на ідею Коломойського

Розворот у бік Росії: Зеленський нарешті відреагував на ідею Коломойського
Джерело:  online.ua

Зовнішньополітичний курс України повинен визначати глава держави, а не окремі бізнесмени. Президент України буде думати про міжнародні відносини країни, а не олігархи. Про це заявив український лідер Володимир Зеленський на брифінгу в Очакові, коментуючи скандальні висловлювання бізнесмена Ігоря Коломойського, передає ONLINE.UA.

"Я хотів би, щоб я як президент думав про міжнародні відносини і вектор України все ж, а не будь-який бізнесмен. Мені здається що це правильно. Я, держава, суспільство, це рішення все ж державне", - відповів Зеленський на питання журналіста щодо заяв Коломойського про "розворот у бік Росії".

Таким чином Зеленський вперше прокоментував скандальну заяву Коломойського, яку кілька днів тому він зробив в інтерв'ю The New York Times. На думку бізнесмена, Україні пора відмовитися від Заходу і налагоджувати відносини з Росією. Розмірковуючи про відносини Росії і України, Коломойський підкреслював, що дружба з Москвою "необхідна для економічного виживання" нашої країни.

В Офісі президента прокоментували резонансну ідею Коломойського. Через кілька днів після публікації інтерв'ю з олігархом на сторінці спікерки Зеленського Юлії Мендель з'явилося повідомлення про те, що Коломойський не має повноважень говорити від імені Офісу президента.

Нагадаємо, 13 листопада Коломойський в інтерв'ю NYT заявив, що якщо "ми візьмемо у росіян $100 млрд", то Росія "буде рада дати їх прямо сьогодні". Бінесмен вважає, що, отримавши гроші від Росії, Україна миттєво відновить з країною-агресором добросусідські відносини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський зізнався, що планує запропонувати Путіну. За словами президента, він підніме на зустрічі лідерів "нормандської четвірки" в Парижі питання про проведення місцевих виборів в ОРДЛО як на території України, а не окупованій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?