Каталонський сепаратизм: в Іспанії побачили російський слід
Категорія
Світ
Дата публікації

Каталонський сепаратизм: в Іспанії побачили російський слід

Каталонський сепаратизм: в Іспанії побачили російський слід
Джерело:  online.ua

В Іспанії почали розслідування через можливий "російський слід" сепаратистському руху за незалежність Каталонії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання El Pais.

Національний суд вважає, що російська розвідка могла мати відношення до референдуму 2017 року, коли місцеві сепаратисти намагалися вивести Каталонії у незалежні держави.

Слідчі процеси знаходяться на порядку денному генеральної інформаційної комісії іспанської поліції, яка займається профілем з тероризму.

У центрі розслідування - елітне військове угрупування 29155. Спецслужби західних країн вважають його відповідальним за чисельні спроби дестабілізації. З ним пов'язують резонансне отруєння Скрипалів у Солсбері, акціями "жовтих жилетів" у Франції, а також спробою державного перевороту у Чорногорії.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник регіонального каталонського уряду Кім Торра у жовтні закликав до проведення нового референдуму, який наново вирішить питання незалежності. Він вважає, що об'єднані зусилля партій та інших політичних сил здатні довести процес до кінця. Цю боротьбу політик назвав самовизначенням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?