Вчені назвали нову неочікувану причину переїдання
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали нову неочікувану причину переїдання

Вчені назвали нову неочікувану причину переїдання
Джерело:  online.ua

Американські вчені розвіяли міф, що тяга до апетиту залежить від розміру шлунка. За їхніми словами, він тут зовсім ні до чого. Експерти стверджують, що апетит залежить не від "розтягнутих стінок шлунка", а від розтягнутого кишківника, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Сell".

"Вчені вивчили сенсорні нейрони блукаючого нерва, адже з попередніх досліджень їм було відомо, що придушення його активності знижує апетит. Фахівці використали маркери РНК та детально з'ясували розподіл в кишківнику чутливих нейронів, які пов'язані з блукаючим нервом. Дослідники штучно впливали на ці сигнали і помітили, що миші здатні переїдати, коли активуються рецептори, що відповідають за розтягування кишківника. Через блукаючий нерв сигнал надходить в гіпоталамус, а саме в клітини, які виробляють нейропептид AgRP. Цей нейцропептид є найосновнішим регулятором харчової поведінки", - сказано вповідомленні.

Стимулюючи такі ж рецептори у шлунку, експерти зафіксували, що механорецептори кишківника реагують значно сильніше, тим самим передають більше імпульсів у гіпоталамус.

На думку дослідників, хірургічне зменшення шлунка спрацьовує тому, що з'їдена їжа швидше потрапляє в кишківник.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що було знайдено ген, який відповідає за ожиріння. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?