Глава СБУ Баканов пообіцяв вивчити справу про арешт танкера "Мрія" - ЗМІ
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава СБУ Баканов пообіцяв вивчити справу про арешт танкера "Мрія" - ЗМІ

Глава СБУ Баканов пообіцяв вивчити справу про арешт танкера "Мрія" - ЗМІ
Джерело:  fakty.ua

Глава Служби безпеки України Іван Баканов пообіцяв уважно вивчити справу про арешт танкера "Мрія" і запросив для обговорення представників команди і судновласника. Такої домовленості було досягнуто під час візиту президента України Володимира Зеленського в Очаків (Миколаївська область) для зустрічі звільнених українських кораблів. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Факти.

"Буквально на пірсі нам вдалося поставити запитання Володимиру Олександровичу, він оперативно переадресував на главу Служби безпеки України пана Баканова, який пообіцяв уважно вивчити нашу ситуацію. Ми сподіваємося, що символічна подія звільнення українських військових кораблів дозволить заново подивитися на проблему "Мрії" і також звільнити судно", - заявив представник компанії-судновласника Олександр Бабій.

За його словами, главі СБУ були передані докладні матеріали про ситуацію з "Мрією", арешт якої команда і судновласник вважають незаконним.

"Після брифінгу президента нам вдалося окремо обговорити ситуацію з паном Баканова і донести свою правову позицію. Він уважно вислухав і запросив нас до центрального офісу СБУ, щоб ще раз детально розібратися в ситуації, що склалася і знайти шляхи її вирішення", - додав Бабій.

Нагадаємо, танкер "Мрія" був захоплений озброєним загоном прикордонної служби в нейтральних водах 20 серпня у час виконання контракту на бункерування суден, що прямують з Одеси в румунську Констанцу.

Приводом для арешту судна стали підозри управління СБУ в АР Крим, що судно нібито незаконно відвідувало закриті порти Криму в 2015 році, коли належало іншим власникам, управлялося іншою командою і мало назву Vilga. Спроби судновласників домогтися зняття арешту блокуються представниками управління СБУ в АР Крим. 5 листопада Херсонський міський суд відмовив судновласнику в знятті арешту. За чотири місяці розслідування СБУ і прокуратура Криму так і не надали жодних доказів порушення судном порядку заходження в закриті порти півострова.

Танкер "Мрія" в 2018 році був куплений британською компанією Felina Development і переданий українському фрахтодержателю - товариству з обмеженою відповідальністю (ТОВ) "Тефін". Восени 2018 року судно пройшло митне оформлення і стало під прапор України. До цього танкер належав російській судноплавній компанії "Маршалл" (Астрахань), ходив під російським прапором і назвою Vilga.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?