МВФ висунув нову безкомпромісну вимогу українській владі
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ висунув нову безкомпромісну вимогу українській владі

МВФ висунув нову безкомпромісну вимогу українській владі
Джерело:  online.ua

Міжнародний валютний фонд висунув Україні нові вимоги, без виконання яких відмовляється надавати кредит. За попередніми даними, мовиться про прийняття закону, який би заборонив повернення банків колишнім власникам. Саме так Фонд хоче отримати гарантії, що олігарху Ігорю Коломойському не поверненуть "Приватбанк".

Такою інформацією поділився екснардеп Сергій Лещенко у своєму телеграм-каналі, передає ONLINE.UA.

Він наголосив, що ухвалення такого закону до канікул в МВФ, що почнуться перед католицьким Різдвом, і, відповідно, виділення Україні грошей до Нового року – під питанням. Варто зазначити, що у депутатів залишилося два сесійні тижні в цьому році, адже останній сесійний день – 20 грудня.

За словами політика, наразі в кулуарах влади активно триває обговорення проєкт закону, який проходив узгодження в МВФ. Зокрема, одна із запропонованих ідей передбачає, що при оскарженні дій влади суди повинні враховувати чи приймали ці рішення з урахуванням "громадського інтересу".

Як відомо, раніше в ЗМІ неодноразово з'являлась інформація про те, що МВФ не дасть Україні гроші через корупцію і проблеми з "Приватбанком". Представники МВФ переживають, що глава держави Володимир Зеленський не зможе відшкодувати мільярди доларів з начебто розграбованих банків. Насамперед, мовиться про олігарха Ігоря Коломойського та націоналізований "Приватбанк".

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник управління МВФ з питань Європи Пол Томсен заявив, що фонд сподівається на досягнення швидкого результату у перемовинах з українським керівництвом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?