Ми його повернемо: у Зеленського зробили жорстку заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми його повернемо: у Зеленського зробили жорстку заяву

Ми його повернемо: у Зеленського зробили жорстку заяву
Джерело:  LB.ua

Українська влада працює над стратегією повернення Криму, використовуючи робочу групу з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. По це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на LB.ua.

За словами представника президента у Криму Антона Кориневича, відповідними рішеннями доручив займатися сам Володимир Зеленський.

На порядку денному три завдання, які необхідно вирішити: дискримінація жителів ТОТ; концепція перехідного правосуддя для Криму та ОРДЛО; стратегії деокупації та реінтеграції.

"Вірю, що ми можемо повернути контроль над Кримом, і ми його повернемо. Звичайно, це було б, напевно, простіше зробити, якщо б на чолі РФ була людина, яка розуміє, що таке міжнародне право, що таке цінності міжнародного співтовариства", - додав Кориневич.

Він підкреслив, у Києві не йдеться про військові шляхи повернення пів острова під український контроль. Розроблюються виключно політичні та дипломатичні підходи.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська сторона вимагає від РФ компенсації за втрачене через анексію майно у кримських портах. У разі ігнорування цієї вимоги, Київ звернеться у міжнародний арбітраж.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?