В РФ подали позов проти Путіна - суд відреагував
Категорія
Світ
Дата публікації

В РФ подали позов проти Путіна - суд відреагував

В РФ подали позов проти Путіна - суд відреагував

Представники Тверського суду Москви відмовилися приймати позов проти президента РФ Володимира Путіна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Авторами позову стали представники "Фонду боротьби з корупцією", який заснував опозиційний політик Олексій Навальний. У суді стверджують, що не мають права розбиратися з вимогами до президента, бо це - не у межах адміністративного судочинства.

Опозиціонери подали позов у четвер, 21 листопада. Вони звинуватили Путіна у бездіяльності щодо справ з відмиванням грошей. Через це вимагають відсторонити його від посади, бо президент не реагує на жорстке порушення конституції.

Окрім того, Навальний вважає, саме Путін відповідальний за помсту "ФБК" через антикорупційні розслідування. Судовою справою проти організації той хоче насильно утримати владу.

Загалом у 2019 році проти російського лідера подавали 28 позовів. Усі вони повернулися заявникам, або ж отримали відмову. Протягом 2018 року були зареєстровані 24 позови. Втім, також без належної уваги.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Володимир Путін виступив з гучною заявою про розпад СРСР. Він вважає, що головними чинниками "катастрофи" були балтійські націоналісти й економічний занепад країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?