В РФ відновили слідство проти українських моряків - деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

В РФ відновили слідство проти українських моряків - деталі

В РФ відновили слідство проти українських моряків - деталі
Джерело:  online.ua

Російська ФСБ відновила слідство щодо справи, у якій фігурують 24 українських моряків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

За відомою інформацією, рішення прийнято після повернення трьох військових кораблів Україні. Відновлення слідчих процесів спровокувало призупинку ознайомлення з відповідними матеріалами з боку захисту.

За словами адвоката моряків Миколи Полозова, ознайомлення продовжать вже після завершення слідства.

"Слідчі дії відновлено у зв'язку з передачею військових кораблів Україні, ознайомлення захистом з матеріалами справи призупинено", - зазначив юрист.

Полозов додав, що нові дані, які додадуть до слідчих матеріалів, включать пізніше до додаткового розділу справи.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року два військові катери та буксир ВМСУ потрапили у полон РФ внаслідок нападу. На борту були 24 військовослужбовці, які повернулися додому лише у вересні-2019. Кораблі передали назад 18 листопада.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська сторона звинуватила Росію у тому, що агресор "угробив" кораблі майже за рік полону. У Кремлі стверджують, що вони мали належний стан напередодні повернення, а Київ винен сам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?