СБУ виявила приголомшливу схему розкрадання держкоштів - подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ виявила приголомшливу схему розкрадання держкоштів - подробиці

СБУ виявила приголомшливу схему розкрадання держкоштів - подробиці
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України заявила, що окремі представники Одеської міської ради та комунального підприємства заволоділи близько 100 мільйонами державних коштів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За офіційними даними, для розкрадання посадовці штучно створили кредитну заборгованість компідприємства перед банком. Права вимог на борги знаходилися у приватній фірмі, афілійованої з цими особами.

"Після цього комерсанти, завищивши суму заборгованості на 100 мільйонів гривень, звернулися до мерії із вимогою її погашення. Рішення щодо оплати завищеного боргу приймалося на основі недостовірних матеріалів, свідомо підготовлених посадовцями кількох департаментів мерії. Потім бюджетні гроші були привласнені учасниками оборудки", - пояснили в СБУ.

Наразі правоохоронні органи працюють у відповідних приміщеннях міськради Одеси та організацій, які пов'язані за злочинами. Досудове слідство ініційоване згідно з ч. 5 ст. 191 УКУ про привласнення майна.

Як повідомляв ONLINE.UA, силовики СБУ виявили злочинну схему з розкрадання місцевого бюджету Києва. Організували її посадовці з КМДА, які займалися придбанням інвентарю для спортивних шкіл.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?