Їде заради грошей: у Росії хочуть позбавити Софію Ротару звання народної артистки
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Їде заради грошей: у Росії хочуть позбавити Софію Ротару звання народної артистки

Їде заради грошей: у Росії хочуть позбавити Софію Ротару звання народної артистки
Джерело:  online.ua

Українська співачка Софія Ротару може втратити звання народної артистки СРСР. З такою пропозицією виступив член експертної ради при Держдумі з розвитку інформаційного суспільства та ЗМІ Вадим Манукян, який обурений рішенням артистки виступити на новорічному концерті в Росії, передає ONLINE.UА.

Крім Манукяна, з критикою на адресу Ротару виступив глава соціального комітету Ради Федерації РФ Валерій Рязанський. Він звинуватив українську співачку в бажанні заробити, виступаючи на російській сцені. Член Ради Федерації заявив, що багато закордонних артистів дозволяють собі "говорити, що тут все погано, але, коли потрібно заробити, їдуть в Росію". На думку Рязанського, "у Мінкультури повинен бути інструмент впливу на таких артистів, але це не повинно бути складання «чорних списків», подібно до того, що відбувалося в Україні". Сенатор вважає, що найкращою відповіддю на виступи таких артистів стали б порожні місця в залі.

З засудженням на адресу Ротару також виступила багаторічна ведуча "Пісні року" Ангеліна Вовк. Вона заявила, що Ротару їде в РФ за грошима. Публіцист і телеведучий Анатолій Вассерман заявив, що Ротару хоче заробити грошей, частина яких піде на спонсорування "київських терористів".

Директор Софії Ротару Сергій Лавров вже відреагував на цькування співачки в Росії. Він назвав ситуацію замовленням проти артистки, підкресливши, що Софія Михайлівна не повертається в Росію з концертами, а тільки виступить на "Пісні року", в якій бере участь з 1973 року абсолютно безкоштовно.

"Концерт Пісня року- безкоштовний захід, а комерційні виступи співачка проводить дуже рідко", - підкреслив Лавров.

Він нагадав, що Ротару тільки один раз відмовилася від участі в російському концерті на Новий рік і то тільки тому, що в Україні було оголошено військовий стан, і чоловікам був заборонений виїзд з країни. Тому Ротару не змогла поїхати на концерт без команди, в якій працюють і чоловіки.

На строну Ротару встав відомий продюсер Йосип Пригожин. Він закликав російське суспільство припинити цькування артистки, підкресливши, що якщо забороняти Ротару виступати в Росії, то тоді потрібно забороняти виступи всіх українських зірок.

"Давайте тоді - якщо ви хочете заборонити Ротару приїжджати в Росію - заборонимо Ані Лорак, Світлані Лободі, хто там ще у нас є з українських артистів, Maruv, Таїсії Повалій. Давайте тоді всіх заборонимо. Досить принижувати Ротару. Вона своїм часом, творчістю, життям довела право на існування в тому вигляді, в якому вона хоче. Не цуценятам, молоді та багатьом іншим давати їй оцінку. Софія Михайлівна набагато чистіше багатьох артистів, представлених на нашому ринку", - обурений Пригожин ситуацією.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, скільки беруть відомі артисти за новорічні корпоративи в Росії. До речі, однією з найбільш затребуваних зірок у росіян є Світлана Лобода.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?