Названо найпростіший спосіб підвищити самооцінку
Категорія
Технології
Дата публікації

Названо найпростіший спосіб підвищити самооцінку

Названо найпростіший спосіб підвищити самооцінку
Джерело:  online.ua

Щоб швидко і легко підвищити самооцінку, потрібно рідше дивитися у дзеркало. До такого висновку прийшли американські вчені з університету штату Флорида, передає ONLINE.UА з посиланням на MedicalXpress.

Експерти провели цікавий двотижневий експеримент, до якого залучили кілька сотень представниць жіночої статі. Кожен день учасницям вони надсилали на телефон рекомендації по правилам дослідження. Зокрема, жінкам не можна було не тільки дивитися в дзеркала, але і маскувати свою зовнішність. Також учасницям рекомендували не звертатися за коментарями щодо свого зовнішнього вигляду до оточуючих і не порівнювати себе з ними.

Підводячи підсумки наукової роботи, вчені зрозуміли, що у жінок більшою мірою підвищується самооцінка, коли вони не дивляться в дзеркало. А це в свою чергу знижує у них занепокоєння і ризики виникнення депресії через незадоволення своїм тілом. Фахівці вважають, що такий же підхід до проблеми може бути ефективний і для чоловіків, яким також не дає спокою їх зовнішній вигляд.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що американські вчені розвіяли міф, що тяга до переїдання залежить від розміру шлунка. За їх словами, це помилка. Експерти стверджують, що апетит залежить не від "розтягнутих стінок шлунка", а від розтягнутого кишечника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?