Скільки коштуватимуть новорічні ялинки в 2019 році: озвучені ціни по Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки коштуватимуть новорічні ялинки в 2019 році: озвучені ціни по Україні

Скільки коштуватимуть новорічні ялинки в 2019 році: озвучені ціни по Україні
Джерело:  online.ua

В Україні стартувала кампанія з продажу ялинок на Новий рік 2020. Поки, правда, новорічні красуні реалізують оптовикам, але вже з 14 грудня у всіх містах країни відкриються ялинкові базари і ярмарки, де українці зможуть вибрати і купити для свого будинку головну новорічну прикрасу. Скільки коштуватимуть ялинки в 2019 році - лісники вже озвучили ціни в Києві та по регіонах, повідомляє ONLINE.UA.

Жива ялинка на Новий рік 2020 - ціни в Україні

Лісники планують реалізувати в Україні в 2019 році 500-600 тисяч ялинок в асортименті. Популярністю в українців користуються: сосна звичайна, сосна палласа (кримська), ялина європейська (смерека), ялина біла (ялиця). Середня ціна на ялинки в цьому році - 75 грн за погонний метр. Лісгоспи також пропонують купити живу ялинку в горщиках - її можна пересадити після свят в землю. Ціна на ялинки в горщиках в 2019 році стартує від 100 грн в залежності від породи і розміру.

Вартість ялинок на Новий рік 2020 на Києві:

  • стандартна ялинка або сосна до 2 метрів - близько 500 гривень

  • високі ялинки і сосни категорії люкс - близько 1,5 тисяч гривень

  • ялинки на підставках, зібрані з гілок - від 200 гривень

В інших містах України ціни на ялинки в 2019 році будуть нижчими. Набори з декількох гілок будуть по 65-75 гривень, сосни і ялинки 1,5-2 метра - 145-200 гривень.

Слід зазначити, що популярна в останні роки послуга з оренди ялинки. В середньому вона обходиться до 500 грн на період новорічних свят. Крім того, зараз підприємці пропонують в оренду штучні соснові гілки - ціна оренди однієї від 17 грн.

Нагадаємо, всі легальні новорічні ялинки при продажу маркуються етикетками або бирками - на них вказано індивідуальний номер і штрих-код дерева, який заноситься в Систему електронного обліку деревини. На сайті Держагентства лісових ресурсів України можна перевірити походження купленого вами дерева, ввівши його номер. Якщо інформація на сайті відсутня - ялинка могла бути зрублена незаконно.

Скільки коштують штучні ялинки в Україні: ціни в 2019 році

Екологи вже який рік звертають увагу громадськості на те, що масштабна вирубка лісів на новорічні свята завдає непоправної шкоди екології. Навіть легальну кампанію по вирубці ялинок вони називають антиекологічною, що негативно впливає на природу і здоров'я українців. Вони закликають відмовитися від живої ялинки на Новий рік і заохочувати людей за використання штучних дерев, які так само красиві, та ще й практичні - один раз купив і протягом багатьох років більше не потрібно витрачатися.

У маркетах України вже стартував продаж штучних ялинок та прикрас для них. У 2019 штучна ялинка висотою 0,5 метрів буде коштувати від 200 грн, 1,5-метрова красуня обійдеться в 450 - 800 гривень. Ціни на ялинки від 2 м починаються від 1,5 тисячі гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на Новий рік 2020 і Різдво в Києві ввели кілька суворих заборон. Зокрема, КМДА заборонила використовувати феєрверки, салюти та інші піротехнічні засоби в період новорічних свят в столиці. Крім заборони на феєрверки, строго заборонені продаж і розпивання міцних алкогольних напоїв в громадських місцях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?