Легалізацію азартних ігор лобіюють букмекери, які працюють в Росії – ЗМІ
Категорія
Україна
Дата публікації

Легалізацію азартних ігор лобіюють букмекери, які працюють в Росії – ЗМІ

Легалізацію азартних ігор лобіюють букмекери, які працюють в Росії – ЗМІ
Джерело:  Hubs

Український ринок грального бізнесу може стати майданчиком для роботи букмекерських контор, що ведуть бізнес в Росії і на окупованих територіях. Про це йдеться в матеріалі, опублікованому Hubs, передає ONLINE.UA.

За словами експерта Українського аналітичного центру Бориса Кушнірука, розроблений урядом закон про легалізацію азартних ігор встановить монополію українських і російських букмекерських контор.

Як зазначає експерт, з тексту законопроекту можна зробити висновок, що він створює пріоритетні права місцевим та російською брендам (перш за все «Парі-Матч» і «Фаворит», а також Марафонбет, 1xbet, «Ліга Ставок») для легалізації своєї діяльності. І одночасно передбачає цілий ряд юридичних та економічних перешкод для виходу провідних європейських і світових компаній на букмекерський ринок.

У публікації також зазначається, що українські ЗМІ підозрюють у лобіюванні законопроекту букмекерські компанії, що ведуть діяльність в Росії, а також «ДНР» і «ЛНР».

«Як досліджували журналісти, в 2015 році «Парі матч» стала фігурантом кримінального розслідування. За даними ГПУ, група зловмисників організувала схему виведення коштів, що проходять через букмекерську контору, в Росію. Для відмивання використовувалися рахунки в «Альфа-банку». Щодобовий потік слідчі оцінювали в суму близько 20 млн гривень. За їхніми підрахунками, загальний обсяг відмитих коштів - 350 млн доларів на рік. У той же час, «Парі Матч» володіє ліцензіями на букмекерську діяльність в Білорусі (ТОВ «Статус-кво») і Росії (ТОВ «Бетрінг»)», - повідомляє Hubs.

Серед лобістів вказують і компанію «Фаворит», що оперує під російського та білоруського ліцензією, а також володіє ліцензією офшору Кюрасао на прийом ставок в режимі онлайн.

«У «Фаворита» - своя історія відносин з законом. Зокрема, в 2016 році СБУ накрила мережу нелегального грального бізнесу, і, судячи з опублікованих фото, мова могла йти саме про цю компанію. Зазначалося, що організована злочинна група тривалий час діяла на території всієї України, включаючи тимчасово окуповані території. Звинувачення були висунуті серйозні: оскільки діяльність забороненого грального бізнесу забезпечувала фінансування терористичної діяльності на сході України, була застосована стаття 258-5 Кримінального кодексу України - фінансування тероризму», - йдеться в розслідуванні.

Нагадаємо, за результатами опитування, проведеного групою Рейтинг, 84% українців не грають в азартні ігри, а 58% категорично проти легалізації азартного бізнесу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?