Як купити картини у квартиру, щоб постійно радувати домочадців
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Як купити картини у квартиру, щоб постійно радувати домочадців

Як купити картини у квартиру, щоб постійно радувати домочадців
Джерело:  online.ua

Це лише здається, що вибрати картини для інтер'єру своєї квартири або дому дуже легко – побачив першу вподобану й бери! А те, що потім, коли треба її повісити у вітальні, кухні або дитячій, вона не личить декору ані за стилем, ані за розмірами, ані за кольоровою гамою – з цим як бути? Викидати нове полотно? Дарувати друзям? Робити замовлення на іншу картину? Ось, щоб уникнути зайвого клопоту з такою приємною справою, як придбання картини на полотні для власного інтер'єру, фахівці інтернет-магазину картин «АртФактор» діляться своїми порадами.

П'ять базових порад при покупці картин

  1. Обирайте картини, які влаштують вас за співвідношенням якість\вартість, оскільки часто це є визначальним чинником при ухваленні рішення про покупку. Таким оптимальним співвідношенням володіють картини на полотні, виконані методом сучасного цифрового друку. Вони практично нічим не відрізняються від мальованих оригіналів, виконані екологічно чистими фарбами, зразків таких полотен або фотопостерів велика кількість у каталогах серйозних кампаній, що професійно займаються друком на замовлення. Якщо ви обираєте картини у квартиру, інтер'єр якої вже виконаний у певному стилі, постарайтеся підібрати полотна, відповідні цьому стилю, які підкреслюють його, а не ті, що дисонують з ним. Це стосується стилю виконання картин, колірного рішення, зображення на картинах та виконань самих картин. Наприклад, якщо для вирішення завдань декору знадобиться не одинарна, а дво-, три- або багатомодульна картина, треба підбирати й замовляти саме таку. Якщо ж ви створюєте декор квартири з чистого аркуша, вибрана вами картина або картини можуть стати відправним пунктом для ідей з пошуку оригінального інтер'єру нової квартири або дому.

  2. Друк на полотні теж буває різним, тому обираючи або замовляючи собі картини, уважно вивчайте їх постачальника: натуральне використовується полотно чи синтетичне, яке блідіше передає зображення та гірше тримає натяжку за великих розмірів полотна. Який підрамник картини, чи з натурального дерева він виготовлений, яка його товщина та як зміцнюється рама картини для галерейної натяжки. Чи покривається картина лаком та яким саме. Всі ці зовсім не дрібниці можуть грунтовно зіпсувати вам настрій відразу при отриманні готової картини або через невеликий проміжок часу, після придбання.

  3. Тепер коротко про відповідність обраної картини та оточення за сенсом й кольором. Для сучасних інтер'єрів «важкі» класичні сюжети навряд чи підійдуть. А от полотно з абстрактними мотивами у потрібній колірній гаммі буде дуже доречним. У монохромних інтер'єрах добре виглядають чорно-білі фотокартини або постери з урбаністичною тематикою. Для романтичної натури успальні або навіть у дитячих підійдуть м'які та ніжні акварелі з художніми сюжетами. Колір картин у даному випадку може доповнювати колірне рішення стін та меблів, або навпаки яскраво виділитися з них, утворюючи своєрідний центр уваги. Кухня – місце для соковитих тематичних натюрмортів, що підвищують апетит і настрій. А от кабінет може служити для більш офіційних й особистих сюжетів, наприклад, портретів або репродукцій улюбленої класики.

  4. Для безлічі сьогоднішніх інтер'єрів краще за все личать картини на полотні без рам. Вони залишають більше повітря й не тиснуть своєю масивністю, як це часто буває з картинами в різьблених помпезних рамах стилю бароко й подібних. Такі варіанти гарні для музеїв та експозицій, але не для квартир. Максимум – це тонкі, стримані рами без надмірностей, які чітко підкреслюють контури. Не забувайте про відповідність розмірів картин та приміщень! Горизонтально або вертикально зорієнтоване полотно може візуально змінити розмір кімнати. Вертикальний довгий малюнок візуально підніме стелю, а модульна картина, що розміщена уподовж, допоможе «розсунути» стіни й розширити приміщення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?