Корупційний скандал: ДБР звинуватило СБУ у вимаганні
Категорія
Політика
Дата публікації

Корупційний скандал: ДБР звинуватило СБУ у вимаганні

Корупційний скандал: ДБР звинуватило СБУ у вимаганні
Джерело:  online.ua

Представники Департаменту охорони державної таємниці та ліцензування СБУ вимагали гроші у бізнесменів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку першої заступниці директора ДБР Ольги Варченко.

За її словами, суми вимагання сягали від 20 до 300 тисяч гривень.

"За попередньою версією слідства, працівники згаданого Департаменту систематично вимагали та отримували неправомірну вигоду від підприємців за обіцянки не складати протокол про виявлені порушення та не давати хід справам", - пояснила Варченко.

Детективи вже обшукали приміщення підрозділу та місця проживання фігурантів розслідування. Вважається, що перший заступник начальника відомства давав "наказ" керівникам управлінь та відділів тиснути на підприємців з певного списку. Їм потрібно було "тиснути морально доти, доки не сплатять визначену суму".

Гроші пізніше переказували на рахунок благодійних організацій. Далі вони потрапляли у підприємства під контролем корупціонерів. Такі платежі визначалися як оплата за ремонт в адміністративних будівлях ДОДТЛ СБУ, придбання будівельних матеріалів. Частину отримували посадовці підрозділу готівкою.

Наразі вирішують питання про підозру для фігурантів справи. Їм загрожує ув'язнення терміном до 10 років та позбавлення права обіймати держпосади на 3 роки.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно САП  виявила хабарницю в Офісі президента України. Керівниця одного з департаментів органу на Банковій мала б отримати 300 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?