Робота влаштували на роботу в поліцію - цікаві подробиці
Категорія
Технології
Дата публікації

Робота влаштували на роботу в поліцію - цікаві подробиці

Робота влаштували на роботу в поліцію - цікаві подробиці
Джерело:  online.ua

Робопса Spot виробництва Boston Dynamics влаштували до поліцейського управління штату Массачусетс. Він проппрацював там з серпня і до листопада 2019 року, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Business Insider".

Варто зазначити, що в контракті між компанією і поліцією вказано, що роботи будуть використовуватися "для оцінки можливостей в операціях правоохоронних органів, зокрема, для віддаленої інспекції потенційно небезпечних приміщень, в яких можуть перебувати підозрювані".

"Попри те, що Spot був переданий поліції Массачусетсу тільки для проведення випробувань, він брав участь і проявив себе під час двох інцидентів, подробиці яких представники органів правопорядку не розголошували. Там лише зауважили, що угода з Boston Dynamics не дозволяє роботам завдавати фізичної шкоди або навіть загрожувати людині. У поліції підтвердили, що умови договору не були порушені", - сказано в повідомленні.

Що цікаво, раніше компанія анонсувала початок серійного виробництва робопсів Spot, а згодом почала продавати їх у лізинг через програму Early Adopter, яка вимагає від клієнта дотримання певних умов. Якщо пункти договору порушуються, Boston Dynamics може перервати угоду і забрати робота.

Варто зазначити, що наразі поліція штату Массачусетс – єдина правоохоронна або військова організація, з якою співпрацює Boston Dynamics.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  робот Софія в ефірі одного з українських телеканалів відповіла на запитання, що вона думає про президента Росії Володимира Путіна  і як ставиться до бога. Софія зізналася, що з очільником Кремля поки не знайома.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?