Вчені пояснили, чому "неможлива" нова чорна діра у Чумацькому Шляху
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені пояснили, чому "неможлива" нова чорна діра у Чумацькому Шляху

Вчені пояснили, чому "неможлива" нова чорна діра у Чумацькому Шляху
Джерело:  online.ua

Китайські астрономи зафіксували нову чорну діру у Чумацькому Шляху. Її вага у 70 разів перевищує показник Сонця, що ставить під сумнів чинні висновки про зоряну еволюцію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CBS News.

Об'єкт отримав індекс LB-1. Він розташований у 15 тисячах світових років від нашої планети. Наша галактика за чинними уявленнями не може породити подібні тіла.

За словами Лю Цзифена - професора Національної астрономічної обсерваторії Китайської академії наук, раніше вважалося, Що такі масивні зірки втрачають свою масу здебільшого через зоряні вітри.

"Через це зірки не можуть залишати після себе настільки великі чорні діри – однак вага цієї майже удвічі більше тієї, яку ми вважали можливою. Тепер цей виклик повинні прийняти теоретики – їм доведеться пояснити, як виникають такі об'єкти", - пояснив вчений.

На думку професора Девіда Рейце, який очолює Гравітаційно-хвильову обсерваторію LIGO, це дослідження - привод для ревізії моделі щодо виникнення чорних дір такої категорії.

Нагадаємо, зараз існують дві категорії чорних дір. Надмасивні, характерні для центрів галактик та з масою у мільйони й мільярди від сонячної, а також тіла зоряної ваги. Останні з'являються у разі найшвидшого колапсу зірок.

Як повідомляв ONLINE.UA, астрономи NASA продемонстрували, як повинна виглядати чорна діра. Модель показує кордони горизонту події завдяки викривленому потоку матерії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?