Просто неймовірно: нейромережу навчили правдоподібно "оживляти" обличчя
Категорія
Технології
Дата публікації

Просто неймовірно: нейромережу навчили правдоподібно "оживляти" обличчя

Просто неймовірно: нейромережу навчили правдоподібно "оживляти" обличчя
Джерело:  online.ua

Винахідники з Південної Кореї, які не так давно створили MarioNETte, вивели технологію на новий рівень. Вони нарешті змогли подолати головне обмеження: ненатуральність перетворення в разі, коли дані оригіналу і цілі сильно відрізняються. Тепер нейромережі для роботи достатньо однієї нерозміченої фотографії та будь-якої веб-камери.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "VentureBeat".

Варто звернути увагу на те, що саме такого алгоритму побоювалися противники цієї технології, адже вони вважають, що тепер маніпулювати зображенням будь-якого політика, знаменитості або бізнесмена зможе будь-який охочий.

Як відомо, метою діпфейка – анімувати особу-оригінал (драйвер), наклавши на нього міміку людини перед камерою (мета). MarioNETte покращує технологію "вклеювання" осіб буквально за всіма параметрами.

"Раніше для навчання моделі потрібні були або технології захоплення руху для особи-мети, або хоча б кілька хвилин зйомки з різних ракурсів. Альтернатива – розмічене зображення особи-драйвера. MarioNETte обходиться без цього. Просто дайте нейромережі фотографію, почніть кривлятися перед веб-камерою – і діпфейк готовий. Творці стверджують, що у дослідженні за участю 100 волонтерів майже всі вони назвали створені MarioNETte образи більш правдоподібними і з менш помітними артефактами", - сказано в повідомленні.


Демонстрація роботи алгоритму / venturebeat

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно робопса Spot виробництва Boston Dynamics влаштували до поліцейського управління штату Массачусетс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?