Є можливість: Путін готує Зеленському несподівану пропозицію
Категорія
Політика
Дата публікації

Є можливість: Путін готує Зеленському несподівану пропозицію

Є можливість: Путін готує Зеленському несподівану пропозицію
Джерело:  online.ua

Кремль готує окрему зустріч президента Росії Володимира Путіна з українським главою Володимиром Зеленським на полях нормандського самміта. Ця зустріч буде неформальною. На ній Птін хоче розібратися, як Зеленський бачить ситуацію з мінських домовленостей по Донбасу. Про це повідомив глава російського МЗС Сергій Лавров в інтерв'ю росЗМІ, передає ONLINE.UA.

"Контакт буде, безумовно, корисний, тому що ми дуже хочемо зрозуміти, як все-таки після всіх неоднозначних, суперечливих заяв з офісу Зеленського сам український лідер бачить рух до виконання мінських домовленостей", - заявив Лавров.

Міністр підкреслив, що не варто гадати, в якому форматі пройде окрема зустріч Путіна і Зеленського. Він запевнив, що можливість поговорити у глав Росії та України точно буде.

У Кремлі вже підтвердили слова Лаврова. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Путін і Зеленський неодмінно поспілкуються тет-а-тет в рамках нормандського саміту.

"Путіну і Зеленському є про що поговорити. Є питання, які потребують вирішення до Нового року, до 1 січня, а саме - газові справи", - уточнив Пєсков.

Нагадаємо, нормандський саміт відбудеться в Парижі 9 грудня. У ньому візьмуть участь лідери Франції, Німеччини, України та Росії для обговорення ситуації на Донбасі і прийняття рішень по конкретним крокам для врегулювання конфлікту. У Кремлі вже зізналися, що Путін буде вимагати від Зеленського прямого діалогу з бойовиками так званих "ЛНР" і "ДНР". При цьому Зеленський, крім Донбасу, має намір підняти на саміті і питання окупації Криму, і захоплення Росією в полон українців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що помічник глави Кремля Юрій Ушаков заявляв, що особиста зустріч президентів Росії Володимира Путіна і України Володимира Зеленського на полях нормандського саміту в Парижі, швидше за все, відбудеться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?