В Україні почався пробний перепис населення: що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні почався пробний перепис населення: що важливо знати

В Україні почався пробний перепис населення: що важливо знати
Джерело:  online.ua

У ніч на 1 грудня в Україні стартував пробний перепис населення, який стане підготовчим етапом до проведення Всеукраїнського перепису населення 2020 року. На даний момент перепис проходить в частині Оболонського району Києва та Пісківської ОТО Бородянського району Київської області в онлайн режимі. У Держстаті опублікували відеоінструкцію, як самостійно пройти перепис населення України, повідомляє ONLINE.UA.

Перший етап пробного перепису населення буде проходити до 10 грудня. Потім з 14 по 23 число буде запущений другий етап, в період якого мешканці вищезгаданих районів повинні будуть заповнити анкету в переписному відділі або інструкторський ділянці, або ж відповісти на питання анкетування під час візиту до них додому співробітника Держстату.

Нагадаємо, в держбюджеті України на 2020 рік виділено кошти на проведення перепису населення. Зокрема, витрати на його проведення передбачені в обсязі 3,44 млрд грн, в тому числі капітальні витрати - 1,59 млрд грн.

Останній раз перепис населення в Україні проводився у 2001 році. Згідно з його даними, загальна чисельність населення країни на той момент становила 48 млн 457 тис.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український уряд планує провести електронний перепис населення за допомогою даних мобільних операторів і соціологічних досліджень. За попередніми даними, це дозволить заощадити 2-3 мільярди гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?