Китай ввів жорсткі санкції проти США: що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай ввів жорсткі санкції проти США: що відбувається

Китай ввів жорсткі санкції проти США: що відбувається
Джерело:  online.ua

Китайський уряд впровадив санкції у відношенні Сполучених Штатів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За офіційною інформацією, жорсткі заходи пов'язані з американською політикою стосовно протестів у Гонконзі.

Пекін оголосив, що не буде займатися розглядом запитів на відвідування острова з боку військових кораблів США, а також відповідних літаків.

Окрім того, санкції торкнулися неурядової організації Human Rights Watch. Її штаб-квартира знаходиться на американському континенті.

Нагадаємо, у листопаді президент Дональд Трамп підписав два законопроєкти, пов'язаних з протестними демонстраціями в особливому регіоні КНР. За першим впроваджуються санкції за порушення прав людини у Гонконзі, а інший заборонив постачання спеціального поліцейського обладнання.

Жителі острова протестують проти посилення впливу центрального уряду Пекіна на регіон.

Як повідомляв ONLINE.UA, на початку жовтня міжнародна спільнота була шокована новинами та матеріалами, які показали застосування вогнепальної зброї на протестах у Гонконзі. Зокрема, бойові набої почали використовувати представники силових структур проти активістів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?