Адміністрація Facebook уперше в історії визначила фейк
Категорія
Технології
Дата публікації

Адміністрація Facebook уперше в історії визначила фейк

Адміністрація Facebook уперше в історії визначила фейк
Джерело:  online.ua

Представники адміністрації Facebook уперше помітила публікацію як дезінформацію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Йдеться про пост, який стосується подій у Сингапурі. Відповідну мітку про фейк можуть побачити користувачі соціальної мережі на території країни. З такою вимогою щодо класифікації дезінформації виступив місцевий уряд.

У листопаді опозиційне медіа States Times Review оприлюднило матеріал про арешт громадського активіста, який нібито боровся з чинною владою та фальсифікаціями на виборах. Автори також наголошували на спробах перетворити Сингапур на "християнську державу".

Правоохоронні органи країни спростували опубліковану інформацію. Видання звинуватили в "образливих звинуваченнях проти виборчого департаменту, прем'єр-міністра та виборчого процесу".

Уряд вважає, що автор статті - австралієць Алекс Тан - повинен змінити публікацію. Той відмовився, бо не визнав вимог "іноземного уряду".

Допис про фейк з'явився внаслідок цього інциденту.

Як повідомляв ONLINE.UA, адміністрація соціальної мережі анонсувала зміни, які торкнуться усіх користувачів Facebook. Зокрема, планується посилити контроль над використанням емодзі, що можуть посилатися на секс чи інтимні послуги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?