Дослідження: у котів є міміка, але ніхто її не розуміє
Категорія
Технології
Дата публікації

Дослідження: у котів є міміка, але ніхто її не розуміє

Дослідження: у котів є міміка, але ніхто її не розуміє
Джерело:  online.ua

Команда вчених з Канади з'ясувала, що коти можуть виражати певні емоції за допомогою міміки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Washington Post.

На думку біологів, люди не розуміють цих виразів на мордах улюбленців та не можуть у них орієнтуватися.

Учасниками нового дослідження стали 6 тисяч власників котів та звичайних людей з 85 країн. Вони переглянули 20 відеороликів з тваринами та визначили, чи мають ті ознаки задоволення.

Підсумки були невтішними, бо багато учасників не відповіла вірно. Понад 15 балів набрали близько 13% опитаних. Жінки за результатами обігнали чоловіків. Цікаво, що власники відповідали так само, як відповідали учасники без улюбленців.

Таким чином дослідники дійшли висновків, що настрій кота можна зрозуміти за мімікою. Втім, для цього потрібна спеціальна навичка.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно вчені проаналізували поведінку котів, щоб підтвердити чи спростувати уявлення про відсутність прив'язування до людей, аналогічного до поведінки собак. Фахівці за результатами дослідження вирішили, що зв'язок котів із власниками недооцінений. Насправді "холодність" цих тварин - поширений міф.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?