Перезавантаження ДБР: Рада прийняла остаточне рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Перезавантаження ДБР: Рада прийняла остаточне рішення

Перезавантаження ДБР: Рада прийняла остаточне рішення

Нардепи Верховної Ради підтримали законопроєкт під номером 2116 "Про внесення змін до Закону України "Про Державне бюро розслідувань". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Голосування відбулося вдень у вівторок, 3 грудня. Президентську ініціативу підтримали загалом 250 депутатів. З них - 224 "слуги народу", 18 представників "Голосу", 5 позафракційників, 2 представники "ОПЗЖ", а також один - з групи "За майбутнє".

Наразі парламент зареєстрував близько 300 поправок до законопроєкту.

Український лідер Володимир Зеленський особисто вніс ініціативу до Ради. Вона впроваджує поширені права для директора ДБР, який зможе самостійно керувати структурою. Раніше він ділив повноваження із заступниками. Останні будуть затверджені очільником також самостійно.

Законопроєкт виключає участь прем'єр-міністра у призначенні директора бюро. Його призначенням буде займатися президент завдяки комісії з конкурсу.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні голосування президент Зеленський виступив з жорсткою критикою проти чинного складу ДБР. Зокрема, він нагадав про кримінальне провадження проти "правої руки" директора.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?