Дуже небезпечно: Трамп розізлився на слова Макрона
Категорія
Політика
Дата публікації

Дуже небезпечно: Трамп розізлився на слова Макрона

Дуже небезпечно: Трамп розізлився на слова Макрона
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп назвав небезпечною заяву французького президента Еммануеля Макрона про "смерть мозку" НАТО. З жорсткою заявою він виступив на пресконференції у Лондоні напередодні зустрічі лідерів країн Альянсу, передає ONLINE.UA.

"Ніхто не потребує НАТО більше, ніж Франція, лише озирніться на останній тривалий період часу. Це дуже небезпечна заява. Вони потребують захисту більше, ніж будь-хто... Я думаю, що це дуже образливо. Ви не можете робити подібні заяви щодо НАТО. Це дуже зневажливо", - додав він.

Нагадаємо, що на початку листопада французький лідер заявив, що Європа більше не може покладатися на захист США як союзника по НАТО. Також він наголосив, що Європа має почати думати про себе як про "геополітичну силу", оскільки Північноатлантичний альянс нині переживає "смерть мозку".

Що цікаво, нещодавно президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив французького лідера Еммануеля Макрона у тому, що він сам пережив "смерть мозку", а не НАТО. За його словами, він повторить власну заяву, яка пролунала під час саміту Альянсу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не визначає Росію як ворога, але докладає зусиль, аби військове вторгнення РФ, яке сталось в Україні, не повторилося проти членів Альянсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?