Генсек НАТО звернувся до України з важливим попередженням
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек НАТО звернувся до України з важливим попередженням

Генсек НАТО звернувся до України з важливим попередженням

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що Україна та Грузія мають прямувати до членства в Альянсі, але також цінувати "проміжні стадії". З такою заявою він виступив на конференції NATO Engages, яка проходить на передодні зустрічі лідерів Альянсу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Політик знову прокоментував перспективи подальших відносин з Альянсом - він наголосив, що рішення про членство України лишається незмінним.

"НАТО вирішив на саміті в Бухаресті в 2008 році що Україна та Грузія будуть членами НАТО. Це рішення лишається чинним, хоча і не встановлено чіткого таймлайну щодо вступу. Зараз наше завдання, знайти як допомогти Україні та Грузії просуватися до вступу", - заявив він.

Столтенберг звернув увагу на те, що існують проміжні етапи співпраці з Альянсом, які Київ та Тбілісі також мають цінувати.

"Є багато між повним "членством" і "нічим". І тому важливо проводити реформи. Співпраця навіть без визначених часових перспектив є важливою. Це добре для України і добре для НАТО. Зокрема – зважаючи на те, що Грузія бере участь у нашій місії в Афганістані", - додав очільник НАТО.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно президент Франції Еммануель Макрон заявив, що головна проблема, яка повстає перед НАТО - це глобальний тероризм. До списку подібних загроз Росія нібито не відноситься.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?