Зеленський провів розмову з президенткою Єврокомісії: про що говорили
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський провів розмову з президенткою Єврокомісії: про що говорили

Зеленський провів розмову з президенткою Єврокомісії: про що говорили
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у вівторок, 3 грудня, провели телефонні переговори. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

За офіційними даними, лідери обговорили майбутній розвиток відносин між ЄС та Києвом. Європейська сторона готова підтримувати українського партнера й надалі.

Зеленський проінформував фон дер Ляєн щодо зустрічі лідерів "нормандського формату" 9 грудня та ситуації, яка склалася на Донбасі. Вона у відповідь підкреслила, що Брюссель планує не послабляти санкційний тиск на РФ.

"Санкції ЄС залишатимуться прив’язаними до повного виконання Мінських домовленостей і мають бути продовжені під час наступного засідання Європейської ради", - пояснила президентка ЄС.

Український лідер запросив співбесідницю до його держави.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні президент Зеленський оголосив, що спілкувався з лідерами європейських країн, які надали йому гарантії щодо підтримки України у майбутньому. Він стверджує, що особисто французький колега Еммануель Макрон дав обіцянку підтримувати санкції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?