У Раді пояснили, як хочуть платити пенсії жителям ОРДЛО
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Раді пояснили, як хочуть платити пенсії жителям ОРДЛО

У Раді пояснили, як хочуть платити пенсії жителям ОРДЛО

У парламентській фракції "Слуга народу" пояснили, що новий законопроєкт щодо пенсій в ОРДЛО не передбачає виплати їх на непідконтрольній території. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За словами нардепки Галини Третьякової, яка очолює комітет з питань соцполітики, йдеться про лише право людей на отримання пенсії. Ініціатива за номером 2083-д не спрямований на сплачування пенсій банками, які не з'єднані з українською фінансовою системою.

"Хочу сказати, що цей законопроєкт не опрацьований для того, щоб виплачувати гроші у кеші на території непідконтрольній, у банках, які не співпрацюють з українською банківською системою", - пояснила нардепка.

Третьякова додала, перш за все йдеться про поновлення людей, які знаходяться в ОРДЛО у правах на пенсію. Колишня влада розробила досить жорстку систему ідентифікації громадян для отримання таких виплат. Це не пішло на користь як людям, так і ситуації на КПВВ.

Як повідомляв ONLINE.UA, Верховна Рада зареєструвала відповідний законопроєкт про сплачення пенсій жителям ОРДЛО за спрощеною процедурою наприкінці листопада. У комітеті парламенту з прав людини вважають, що наразі на Донбасі ненормальна ситуація, бо близько половини пенсіонерів не отримує виплат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?