Рада заборонила імпорт російської електрики - важливі деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада заборонила імпорт російської електрики - важливі деталі

Рада заборонила імпорт російської електрики - важливі деталі
Джерело:  online.ua

Український парламент остаточно ухвалив законопроєкт про ринок електроенергії. Варто зазначити, що він передбачає заборону імпорту електричної енергії з РФ за двосторонніми договорами. Дане рішення на засіданні Ради підтримали 274 нардепи, передає ONLINE.UA.

Головним завданням закону є недопущення неконтрольованого зростання цін на електроенергію. Вказано, що тарифному регулятору дозволять встановити граничний розмір ціни на електрику на ринку "на добу наперед" та внутрішньодобовому ринку.

Також відомо, що у законопроєкті наявна норма, яка забороняє продаж та постачання електричної енергії, імпортованої з РФ за двосторонніми договорами та на внутрішньодобовому ринку. Варто звернути увагу на те, що тарифний регулятор має право анулювати результати торгів про закупівлю електроенергії у Росії.

"З метою уникнення надзвичайної ситуації в українській енергетичній системі уряд має право скасовувати цю заборону, визначивши термін поновлення її дії", - сказано в повідомленні.

Що цікаво, даний законопроєкт спровокував активне обговорення перед ухваленням. Нещодавно профільний комітет опрацював всі пропозиції та поправки. Загалом їх було 25, з яких врахували 9.

Як повідомляв ONLINE.UA, парламентська фракція "Слуга народу" у майбутньому може регулювати поведінку своїх народних депутатів за "етичним кодексом".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?